Nieuwsbrief NVG – februari 2022

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:
– Goed nieuws; Nationaal Golf Congres & Beurs 21 maart 2022 gaat door!
– Aantal gespeelde rondes in januari 2022 lager dan in januari 2021
– NVG netWORKS!
– Duurzaamheid bij golfbanen
– UGC De Pan behaalt mooie financiële voordelen via NVG Inkoop

—————————————-

Goed nieuws; Nationaal Golf Congres & Beurs 21 maart 2022 gaat door!

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op deze kennis- inspiratie- en netwerkdag op maandag 21 maart bij Papendal.

De dag begint met een plenaire ochtendsessie en na de lunch, in combinatie met een bezoek aan de beurs, kun je verschillende interessante workshops en masterclasses volgen.

Uiteraard is er ook weer een verrassende spreker als afsluiter en daarna is er een borrel inclusief hapjes geregeld.

Hier wil jij toch ook bij zijn?

Bestel nu je ticket(s)! >>>

—————————————-

Aantal gespeelde rondes in januari 2022 lager dan in januari 2021

In januari 2022 zijn er ruim 10% minder rondes gespeeld dan in januari 2021. Ten opzichte van 2019 en 2020 zijn er wel meer rondjes gespeeld in januari 2022.

Van 2019 naar 2022 is het aantal rondes met 24% gestegen en van 2020 naar 2022 is het aantal rondes gestegen met 35%.

Bekijk de grafiek >>>

—————————————-

Groensymposium 8 maart verplaatst naar september 2022

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari is bekend geworden dat de coronaregels versoepeld worden. Gezien het feit dat dit voor de organisatie erg kort dag is om een waardig evenement met goede sprekers neer te zetten, zal het Nationaal Golf & Groen Symposium verplaatst worden naar september 2022. Wij willen de kwaliteit van deze dag namelijk waarborgen en we willen ook graag dat iedereen in de gelegenheid is om erbij te zijn.

Zodra de nieuwe datum van het congres bekend is, laten wij het jullie weten.

Meer info >>>

—————————————-

NVG netWORKS!

Heb je soms wel eens behoefte om te sparren met collega’s van andere golfbanen- en clubs? Wil je eens brainstormen over een issue, thema of vraag? Of wil je een voorbeeld delen van wat op jouw golfbaan goed heeft gewerkt? Doe dan mee met de netwerkbijeenkomsten van NVG netWORKS!

Tijdens deze bijeenkomsten kun je, aan de hand van een bepaald thema, met collega’s en branchegenoten in overleg om te brainstormen voor ideeën en oplossingen.

Wil je graag je kennis delen over onderwerpen waar je veel van weet, of wil jij juist kennis ophalen omdat jij ergens hulp bij nodig hebt?

Meer info & meld je aan >>>

—————————————-

Duurzaamheid bij golfbanen

Steeds meer golfbanen- en clubs dragen een steentje bij aan duurzaamheid.

Meerdere banen, zoals Rosendaelsche Golfclub en Stichting Golf Duinzicht, zetten vrijwilligers in om, samen met de greenkeepers, de golfbaan te verbeteren. Door onder andere ongewenste begroeiing van de greens en heide te verwijderen, bomen en struiken te planten en bladeren te verwijderen. Al deze acties worden zorgvuldig gekozen door de GEO commissie samen met de greenkeepers om ervoor te zorgen dat de lange termijn GEO visie op natuur en golf op de gewenste manier wordt uitgevoerd.

Bekijk meer voorbeelden >>>

—————————————-

UGC De Pan behaalt mooie financiële voordelen via NVG Inkoop

Sinds augustus 2021 is De Pan aangesloten bij het inkoopcollectief van Xandrion.

Het grote voordeel voor Golfclub De Pan is, naast het financiële voordeel, de grote tijdwinst die de samenwerking oplevert. “Je hoeft niet zelf in gesprek met allerlei vertegenwoordigers om afspraken te maken. 

Ondanks de nog korte samenwerking met Xandrion, ben ik erg tevreden over het contact en de besparingen die er voor onze golfclub te behalen zijn. Ik zou anderen zeker aanraden om voor bepaalde productgroepen via Xandrion in te kopen”, aldus een positieve Theo van Vliet, spelend lid en vrijwilliger op allerlei fronten bij Utrechtse Golfclub De Pan.

Lees het hele verhaal >>>