Nieuwsbrief NVG – december 2021

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:
– NVG wens iedereen warme feestdagen
– Reserveringssoftware 12 januari; al 46 aanmeldingen
– HRM workshops 2022
– Nieuwe datum Nationaal Golf Congres 21 maart 2022
– Nieuwe startdatum opleiding hoofdgreenkeeper 16 maart 2022
– Medewerkersonderzoek
– NVG Inkoop start samenwerking met Quatra
– Duurzaamheid bij de golfbaan
– Minder rondes in november
– Golfbaan Bentwoud continueert samenwerking met Support Casper

—————————————-

NVG wenst iedereen warme feestdagen

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Voor de golfsport over het algemeen een goed jaar. Laten we er met zijn alle voor gaan om de grote groep (nieuwe) golfers in het nieuwe jaar vast te houden!

Wij wensen jullie warme feestdagen en een gezond en sportief nieuwjaar!

Dirk-Jan, Renate, Jelle, Paul, Suzanne, Lodewijk, Simone, Martijn & Cassy

—————————————-

Reserveringssoftware 12 januari; al 46 aanmeldingen

Het landschap van reserveringssoftware is aan het veranderen. Er komen nieuwe spelers bij en de behoefte is er om meer informatie te ontvangen over de verschillende leveranciers. Speciaal voor NVG-leden wordt er op woensdag 12 januari 2022 een online-bijeenkomst georganiseerd waarbij de verschillende leveranciers een presentatie geven en waarbij iedereen vragen kan stellen. Wilt u hierbij zijn en/of meer informatie?

Neem contact met ons op! >>>

—————————————-

HRM workshops 2022

Begin volgend jaar organiseert de NVG in samenwerking met Suzanne Meijers, arbeidsrecht advocaat, vier online HRM workshops met vier verschillende thema’s speciaal voor NVG-leden:

– Contracten & cao | 20-01
– Dossieropbouw en ontslag | 26-01
– Zieke medewerker | 03-02
– Binden en boeien van medewerkers | 09-02

Interesse in één of meerdere workshops?

Lees meer >>>

—————————————-

Nieuwe datum Nationaal Golf Congres 21 maart 2022

In het nieuwe jaar zullen de NGA, PGA, NGF en NVG samen een nieuwe editie van het Nationaal Golf Congres & Beurs organiseren. Het congres zal plaatsvinden op maandag 21 maart in Papendal (Arnhem). Het volledige programma met sprekers volgt binnenkort. Het thema van het congres is:

‘Grip op de golf
nieuwe golfers, nieuwe kansen’.

Wilt u hierbij aanwezig zijn?

Meer info & inschrijven >>>

—————————————-

Nieuwe startdatum opleiding hoofdgreenkeeper 16 maart 2022

Tijdens de 2 daagse cursus Smart en Clean beheer krijg je inzicht in duurzame ontwikkelingen om het gebruik van meststoffen, bestrijdingsmiddelen en water voor beregening te beperken. Ook krijg je inzicht in de mogelijkheden om met behulp van nieuwe (gps)technologie gerichter en efficiënter (SMART) onderhoud uit te voeren. Deze cursus is los te volgen en is onderdeel van de opleiding Hoofdgreenkeeper.

Lees meer >>>

—————————————-

Medewerkersonderzoek

De NVG biedt leden een gratis medewerkersonderzoek aan. Dit is een online vragenlijst waarbij u de tevredenheid van medewerkers onderzoekt over het werk, het team en de werkgever.

De NVG heeft een standaard vragenlijst waar u eventueel vragen aan kunt toevoegen of kunt verwijderen. De vragenlijst verstuurt u zelf naar al uw medewerkers. Na afloop ontvangt u een rapportage van de resultaten. U kunt deze vragenlijst inzetten wanneer u wilt en hoe vaak u wilt.

Lees meer >>>

—————————————-

NVG Inkoop start samenwerking met Quatra

Trots presenteren wij u de nieuwe samenwerking die NVG Inkoop is aangegaan met Quatra. Via deze raamovereenkomst profiteren NVG-leden van unieke condities op de producten en diensten van Quatra.

Al meer dan 65 jaar is Quatra, voorheen handelend onder de naam Rotie, gespecialiseerd in het ophalen van oud frituurvet bij onder meer horecagelegenheden, industrieën en clubs en verenigingen.

Lees meer >>>

—————————————-

Duurzaamheid bij de golfbaan

De golfbaan en de natuur bij de Noordwijkse Golfclub profiteren van een betere irrigatiesystemen. Door het aanleggen van een nieuw irrigatiesysteem zullen ziekten, schimmels en overvloeiing van de golfbaan worden beperkt. Dit is ook goed voor de natuur en helpt de hoeveelheid grondwater beperken.

Op de website van Sustainable.Golf staan meerdere verhalen over duurzaamheid bij golfbanen in Nederland en de rest van de wereld.

Lees meer >>>

—————————————-

Minder rondes in november

Ten opzichte van 2020 was het aantal rondes in november een stuk lager zoals te zien in de grafiek. Alleen het aantal rondes van evenementen laat een kleine stijging zien.

Ten opzichte van 2019 was het aantal rondes afgelopen november bijna 20% hoger.

Bekijk de grafiek >>>

—————————————-

Golfbaan Bentwoud continueert samenwerking met Support Casper

Na een succesvolle samenwerking in 2020 en 2021, verbindt Golfbaan Bentwoud zich ook komend golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Beide partijen zijn tevreden met de huidige samenwerking en verheugd dat hier in 2022 een vervolg aan wordt gegeven. Door het jaar heen worden diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te genereren voor alvleesklierkanker en om zoveel mogelijk geld op te halen om onderzoek naar het bestrijden van deze ziekte mogelijk te maken.

Lees meer >>>