Nieuwsbrief NVG – april 2019

NVG NIEUWSBRIEF – APRIL 2019
In deze nieuwsbrief onder meer:
– European Golf Business Conference 2020 naar Cascais
– Verzenddata Players 1st 2019 en update enquête voor greenfeespelers
– Tips Terras Bootcamp
– Nieuws uit het NVG-Inkoopnetwerk; exploitatiemodel voor laadpalen
– Subsidieregeling bouw en onderhoud sportaccommodaties
– Help mensen met een arbeidsbeperking aan het werk; aanmelden als leerbedrijf
– Werken in de golfbranche?
– Anders nog iets?

 

 

EUROPEAN GOLF BUSINESS CONFERENCE 2020 NAAR CASCAIS

Vorige week vond het, met 240 deelnemers, uitverkochte European Golf Business Conference plaats in de omgeving van Berlijn. Het evenement werd in samenwerking met onze collega’s van de Duitse NVG en onze Europese koepelorganisatie Golf Course Association of Europe georganiseerd. Tijdens de openingsreceptie op de dinsdagavond heette de aftredende voorzitter Alexander Baron van Spoercken (Duitsland) alle deelnemers hartelijk welkom en introduceerde hij zijn opvolger (Lars Havrevold – Noorwegen).

Naast de receptie, kregen de deelnemers op de woensdag en donderdag over tal van boeiende onderwerpen en interessante sprekers te horen. De presentaties zijn te downloaden op de website.

Ter afsluiting van het golfcongres werd de locatie van 2020 gepresenteerd. Tijdens de eerste week van februari 2020 vindt het Europees golfcongres plaats in Cascais, Portugal. Meer informatie over het evenement van volgend jaar wordt later dit kalenderjaar per nieuwsbrief gepresenteerd. Klik hier voor een sfeerimpressie van Cascais.

 

 

VERZENDDATA PLAYERS 1ST 2019 EN UPDATE ENQUETE VOOR GREENFEESPELERS

De enquêtes voor leden en nieuwe golfers worden verstuurd op 16 mei (1e ronde), 4 juli (2e ronde) en 3 oktober (3e ronde). In principe loopt elke baan/club mee in alle drie de rondes, waarbij het ledenbestand op willekeur in 3-en wordt verdeeld. Zo ontvangt in iedere ronde 1/3 van de leden een verzoek om de enquête in te vullen.
Voor de banen/clubs die ook met de enquête voor greenfeespelers aan de slag gaan is de koppeling tussen Players 1st en de softwareleverancier uitvoerig getest. Banen/clubs die geen online reserveringssysteem hebben, kunnen in het online dashboard een link gebruiken die naar de greenfeespelers gestuurd kan worden. Of er kan periodiek een lijst geuploaded worden met data van de gasten zodat zij een enquêteverzoek per mail ontvangen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

 

TIPS TERRAS BOOTCAMP

De Terras Bootcamp 2019 vond maandag 11 maart plaats in Breda. Ruim 300 aanwezigen, waaronder een aantal deelnemers uit de golfbranche, lieten zich tijdens plenaire sessies en workshops inspireren door onder meer Ron Blaauw, Rick Kempen, Gert Boonen, Harold van Workum en Wouter Verkerk. Online is meer informatie na te lezen met o.a. tips voor het horecaterras, begeleiding en opleiden van personeel, optimalisatie van het serviceniveau en “Verras op het terras”. Doe er uw voordeel mee!

 

 

NIEUWS UIT HET NVG-INKOOPNETWERK: EXPLOITATIEMODEL VOOR LAADPALEN

Sinds de verlenging van de samenwerking met ENGIE Infra & Mobility hebben ruim 40 aangesloten ondernemers zich aangemeld om gebruik te maken van het nieuwe exploitatiemodel voor laadpalen.

Nieuw binnen het raamcontract: het exploitatiemodel.
Het raamcontract is vanaf begin dit jaar uitgebreid met een exclusief exploitatiemodel. Samen met Engie Infra & Mobility zijn we op zoek gegaan naar mobiliteitsoplossingen die perfect aansluiten bij de wensen van de deelnemers. Op basis daarvan is een exploitatiemodel ontwikkeld dat ingericht is op volledige ontzorging voor de aangesloten ondernemers.

ENGIE neemt de complete dienstverlening van plaatsen en installeren tot exploiteren en beheren van elektrische laadpunten op zich. In slechts vijf stappen wordt de laadpaal aangevraagd en geplaatst. En er is geen eigen investering nodig.

Laadpalen voor elke situatie
Het team van ENGIE Infra & Mobility voorziet u graag van advies op maat over welke laadpaal het beste past bij uw locaties en gasten. Daarbij let ENGIE ook op de technische haalbaarheid van de installatie.

Neem voor meer informatie contact op met het Inkoopnetwerk, via tel.no. 0318-421655.

 

 

SUBSIDIEREGELING BOUW EN ONDERHOUD SPORTACCOMMODATIES

Per 1 januari 2019 geldt er een verruiming van de btw-vrijstelling voor o.a. diensten welke nauw samenhangen met de beoefening van sport. De verruiming levert de schatkist 240 miljoen euro op. Ter compensatie wordt er 87 miljoen beschikbaar gesteld voor stichtingen en verenigingen in de sportsector. Gaat u investeren in de accommodatie, dan kan er onder meer 20% subsidie worden verkregen op de investeringskosten. Wilt u meer informatie en advies? Wij brengen u graag in contact met sportsubsidie.nl. Zij heeft voor leden van de NVG een speciaal aanbod gemaakt.

 

 

HELP MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING AAN HET WERK: AANMELDEN ALS LEERBEDRIJF

Stel uw bedrijf open als leerbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. Bied bijvoorbeeld (snuffel)stages, ervarings- of leerwerkplekken aan. Iedere school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en praktijkonderwijs (PrO) zoekt voor zijn leerlingen stageplaatsen van een of enkele weken. Uw bedrijf kan contact opnemen met lokale VSO-/PrO-scholen en met hen afspraken maken.U kunt stageplaatsen creëren door het werk anders in te richten en werkzaamheden open te stellen voor jongeren met een beperking. De kenniscentra voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zijn daar in de afgelopen jaren al druk mee bezig geweest. U vindt online informatie over de methodiek die u zelf ook kunt toepassen.

Bent u al leerbedrijf? Verken dan in overleg met SBB (het kenniscentrum voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven) de mogelijkheden om uw leerbanen toegankelijk te maken voor jongeren met een arbeidsbeperking.

 

 

WERKEN IN DE GOLFBRANCHE?

 – Bekijk hier de vacatures die worden aangeboden door de golfbanen
– Vacatures in het buitenland

 

 

 

ANDERS NOG IETS?

 – Lockers te koop bij de Eindhovensche Golf
– Informatiebrochure over opleidingsaanbod golfbranche online beschikbaar
Regionale Golf & Groen workshops 2019
Lustrum Golfclub Cromstrijen
– Steun sporters tijdens de Nationale Special Olympics 2020 in Den Haag
– Aanleg ecologische verbindingszone bij Golf Wouwse Plantage
– Uitbreiding Golfclub De Haar; over 2 jaar 18 holes
– Wapenvondst op golfbaan