Nieuwe leverancier NVG Inkoopnetwerk

Op weg naar verduurzaming met Groendus

Goed nieuws: Groendus is de nieuwe groen leverancier die aangesloten is bij het NVG Inkoopnetwerk. Vanaf nu kunnen leden van de NVG gebruik maken van de exclusieve inkoopcondities via het NVG Inkoopnetwerk.

Groendus is hét energienetwerk van en voor zakelijk Nederland. Zij gaan voor 100% schone energie en helpen ondernemers die daar ook voor willen gaan. De weg naar verduurzaming is best complex, met veel dienstverleners op een klein gebied.

Groendus biedt u het totale pakket van:

– advies;
– energie besparen;
– zelf duurzame energie opwekken;
– schone energie in- en verkoop.

Ze brengen volledige ontzorging en zijn de one-stop-shop voor al uw verduurzamingsvraagstukken.

Zelf duurzame energie opwekken met zonnepanelen?
In september introduceren we de diensten van Groendus uitgebreid via het extranet. Maar graag brengen we nu al één van de diensten van Groendus bij u onder de aandacht: Zon op Dak. Bij het verduurzamen van uw bedrijfsvoering kan het namelijk heel interessant zijn om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Niet alleen omdat dit goed is voor de planeet, maar ook omdat het vaak financieel aantrekkelijk is. Een zonnecentrale op uw dak is dus een goede investering.
Groendus kan de gehele projectontwikkeling voor uw zonnecentrale op zich nemen. Van een eerste haalbaarheidsanalyse tot en met de aanvraag van subsidie, ontwikkeling, realisatie, onderhoud en beheer. Heeft u niet de financiële ruimte om te investeren in een zonnecentrale, maar wilt u wel graag zelf energie opwekken? Afhankelijk van de grootte van uw dak biedt Groendus naast projectontwikkeling ook lease- en dakhuuroplossingen.

Subsidie voor een rendabele businesscase
Op dit moment is een zonnecentrale meestal nog niet rendabel zonder de hiervoor geldende overheidssubsidie: de SDE++. Het aanvragen van de SDE++ kan maar één keer per jaar. Dit jaar opent de subsidieronde op 5 oktober. Wilt u komend jaar dus werk maken van een zonnecentrale? Dan zult u zo snel mogelijk moeten starten met het voorbereiden van de aanvraag. Hierbij kan Groendus u helpen.

Het aanvragen van een subsidie is namelijk een vak apart. Met een legplan en een haalbaarheidsstudie verzamelt Groendus alle benodigde informatie. Maar Groendus kan in eerste instantie ook alleen de SDE++ aanvraag voor u regelen. Zij stellen alles in het werk zodat de kans op toekenning van de subsidie het grootst is. En het mooie is: Groendus biedt u als Xandrion deelnemer speciale kortingstarieven om de subsidieaanvraag voor u te doen en om samen in kaart te brengen wat zonnepanelen op uw dak kunnen opleveren.

Ook zon op uw dak?
Wij gaan graag met u in gesprek om het aanbod van Groendus verder toe te lichten. Neem hiervoor contact op met Xandrion (T. 0318- 421 655) of direct met Groendus via ons extranet.

Vragen?
Mogelijk vindt u het antwoord in deze FAQ

Let op: om uw SDE++ aanvraag tijdig voor u te verzorgen dient deze uiterlijk 15 september bij ons binnen zijn.