Nederlands kampioenschap footgolf bij Golfpark Almkreek

Nederlands kampioenschap footgolf bij Golfpark Almkreek

Sam van Bracht Nederlands Kampioen FootGolf, Mike Zonneveld winnaar bij de profs.

Voor de zesde keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport organiseerde de nationale FootGolf bond een Nederlands FootGolf Kampioenschap. Op Golfpark Almkreek won Brabander Sam van Bracht het nationaal kampioenschap. Mike Zonneveld won wederom het profklassement, vlak voor Rick Hoogendorp en Marcel Peeper.

Op zondag 06 september verzamelden de beste FootGolf-spelers van het land in Almkerk om daar mee te doen aan de nationale FootGolf Kampioenschappen. Aan deze finale deden 125 spelers mee, waaronder een brede selectie (oud)profvoetballers. De strijd om het landskampioenschap onder deze laatste groep was een spannende. Drie holes voor het einde konden er nog zes spelers de titel grijpen. Luc Nilis, Roy Makaay en Dominique van Dijk lukte het helaas net niet om het podium te halen. Marcel Peeper wist net als vorig jaar de derde prijs te winnen. Rick Hoogendorp had de kans om de nationale titel te winnen, maar kon de beslissende putt net niet maken. Hierdoor ging Mike Zonneveld er net als vorig jaar met de winst vandoor.

In het overall klassement was het een spannende tweestrijd tussen Sam van Bracht en Danny Mostaard. Van Bracht had voor de finale nog een voorsprong van twee schoten, maar tijdens de finale raakte hij deze langzaam kwijt. Op de allerlaatste hole nam Danny Mostaard te veel risico waardoor hij in het water belandde en daarmee de titel in de schoot van Sam van Bracht wierp. De derde plek ging naar Björn Bulk, die in een sudden death Herman van Eekeres met een putt van 45 meter versloeg.

FootGolf is een sport die wereldwijd hard groeit, ook in ons land lopen duizenden jaarlijks hun ronde op de FootGolf-baan. FootGolf combineert plezier, tactiek en techniek en is daardoor ideaal voor teams om te trainen en zich te vermaken. Dat dit geldt voor alle niveaus bewezen alleen dit jaar al ploegen zoals Ajax, Feyenoord, ADO Den Haag en RKC Waalwijk die allen met de selectie langskwamen op de golfbaan.

 

Voorgaande winnaars:

                               Algemeen Klassement                                  Profvoetballers

2009                      Theo Janssen                                                   Theo Janssen

2010                      –                                                                             –

2011                      Arjan de Beurs                                                 Barry van Galen

2012                      Simon Wetzel                                                   Barry van Galen

2013                      Rudi Zaal                                                            Marcel Peeper

2014                      Jim Kuipers                                                        Mike Zonneveld