Nationaal Kampioenschap PAR3 bij Golfpark Spandersbosch

Nationaal Kampioenschap PAR3 bij Golfpark Spandersbosch

Na een succesvol Nationaal Kampioenschap Par-3 Strokeplay Dames & Heren, afgelopen jaar op Golfpark Spandersbosch, heeft de Koninklijke Nederlandse Golfpark Spandersbosch toegewezen. Het Nationaal Kampioenschap (NK) zal worden gespeeld op zondag 27 september aanstaande.

Op 27 september 2015 organiseert de NGF op Golfpark Spandersbosch het tweede Nationaal Kampioenschap Strokeplay Par-3 voor dames en heren. Het toernooi zal worden gespeeld op beide – door Gerard Jol ontworpen – uitdagende golfbanen van Golfpark Spandersbosch, de Boschbaan (NGF B-status) en de Par- 3 Crailoobaan.

Achttien uitdagende en unieke Par-3 holes
Op de Boschbaan heeft Golfpark Spandersbosch afgelopen jaar speciaal voor dit terugkerende Nationaal Kampioenschap een vijftal holes ingekort, tot Par-3 holes, waardoor op het golfpark een volwaardig, gevarieerd en uitdagend 18 holes Par-3 parcours is ontstaan met een totale lengte van 2.184 meter.  Dat het een bijzonder uitdagend Par-3 parcours is bleek uit de uitslagen in 2014. Geen van de deelnemers is onder par geëindigd. De winnaar bij de heren, Jim de Heij, heeft het eerste NK Par-3 gewonnen met een score van 108 slagen (gelijk par) en bij de dames was het Annemiek Dompeling, die met een score van 114 slagen (+6) de titel veroverde.

Het Nationaal Kampioenschap Par-3
Er zullen totaal twee rondes van 18 holes worden gespeeld, een in de ochtend – start om 08:00 – en een in de middag. Deelnemers schrijven zich in bij de NGF. Toeschouwers zijn uiteraard de hele dag van harte welkom op Golfpark Spandersbosch, zij kunnen met de spelers meelopen en zijn dit jaar ook leuke activiteiten op onze golfschool, Golfschool Spandersbosch. Het belooft  weer een unieke golfdag te worden, het Nationaal Kampioenschap Par-3 in Nederland!

Unieke kennismaking maken met de golfsport
Het NK Par-3 is een fantastisch evenement, voor de beste golfers van Nederland een hele uitdaging.  Om ook de beginnende of zich oriënterende golfer een mooie dag te bieden, naast het kijken naar het kampioenschap, bieden Golfclub Spandersbosch en Golfschool Spandersbosch op 27 september het volgende.
De beginnende/oriënterende golfer kan om 10:30 uur of om 15:00 uur gratis meedoen aan een clinic op de prachtige oefenfaciliteiten van ons golfpark.  De clinic omvat het slaan, putten en chippen en duurt 1,5 uur.  U wordt verzocht u vooraf aan te melden via het emailadres ikdoemee@golfclubspandersbosch.nl om het aantal begeleidende golfprofessionals goed te kunnen organiseren.