Nationaal Golf & Groen Symposium 2015 – nieuwsbrief #1

Nationaal Golf & Groen Symposium 2015 – nieuwsbrief #1

In samenwerking met de NGF, NVG, NGA en DTRF wordt op donderdag 10 december a.s. het Nationaal Golf & Groen symposium georganiseerd. Het thema van het symposium is “Groen licht voor speelkwaliteit. Slim denken, anders doen”. De uitnodiging kunt u hier downloaden.

Thema
De Green Deal Sportvelden is recentelijk ondertekend en is gericht op het geheel uitfaseren dan wel sterk terugdringen van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen en sportvelden per 2020. De sportsector staat daarmee voor een enorme uitdaging, want dit vergt een omslag in denken en doen om de speelkwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van de golfbanen te blijven borgen. In het belang van de sport en de exploitatie moeten deze zaken worden gewaarborgd. Wat betekent dit voor u? Hoe kunt u zich voorberei­den op deze ingrijpende verandering?

Informatie sprekers

Stefan Nilsson
“Golf wordt op gras gespeelt, niet op een kleur!” – Stefan Nilsson, Course Manager van Vallda Golf & Country Club in Göteborg, Zweden.
“Roodzwenkgras is goed winterhard en vraagt veel minder input en onderhoud gedurende het seizoen. In mijn specifieke situatie m.b.t. het onderhoud geeft Roodzwenkgras stevige speloppervlakten zoals op typische Schotse links-banen. Dit bevorderd golfers om het spelen van ‘the running-game’ vs. ‘target-golf’. In andere situaties is Gewoon struisgras beter van toepassing. Op Vallda G&CC willen we door stevige concurrentie met omliggende banen uniek zijn met deze spelervaring en hoe we onze golfbaan beheren. Uiteindelijk moeten we namelijk zowel milieu en economische duurzaamheid bewerkstelligen. Hier vertel ik u graag over!”, zegt Stefan.

Tom van ‘t Hek
Tom van ‘t Hek presenteert dagelijks een nieuws ochtendshow bij BNR RADIO. Eerder was hij werkzaam als bondscoach van de Nederlandse hocheydames, presenteerde hij diverse actualiteiten- en sportprogramma’s bij Radio 1 en werkte hij als huisarts. Tom zal als dagvoorzitter aanwezig zijn op 10 december a.s.
In de geest van Apple’s Think Different geeft Tom als dagsluiting een betoog met betrekking op ‘Perceptie verleggen, grenzen verleggen! Slim denken, anders doen!’.

Registratie
Het symposium vindt plaats in Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum te Zeist. De kosten voor deelname aan het symposium bedragen:
– NGF-, NVG- en NGA-leden: € 125,- p.p. (excl. btw).
– Overige geïnteresseerden: € 175,- p.p. (excl. btw).

Aanmelding gebeurt op basis van voorinschrijving. U kunt de inschrijving online regelen via de website www.nationaalgolfengroensymposium.nl.
Wanneer u op persoonlijke titel lid bent van bijv. de NGA, dan is de prijs van 125 euro alleen van toepassing wanneer u op eigen naam, en dus niet namens uw werkgever/organisatie, inschrijft.

Vragen
Voor vragen kunt u terecht bij de organisatie van het Nationaal Golf & Groen Symposium 2015, via e-mail m.madsen@ngf.nl of telefoonnummer 030 – 242 63 70.