Nationaal Golf Congres & Beurs 2017 – nieuwsbrief #5

Nationaal Golf Congres & Beurs 2017 – nieuwsbrief #5

BEDANKT!
Graag bedanken wij alle standhouders, sponsoren en deelnemers voor hun aanwezig bij het Nationaal Golf Congres & Beurs 2017. Met meer dan 330 deelnemers was het congres voor het eerst uitverkocht en bovenal zeer succesvol. Inspirerende sprekers, interactieve workshops, de introductie van ‘Golfgeluk’ door de samenwerkende partijen NVG, NGF en PGA en een walking dinner party stonden centraal tijdens het “Like to Play, Love to Stay” congres van 1 februari jl.

 

PIETER AALDERS WINT NVG AWARD 2017
Na afloop van het congres is de NVG Award 2017 uitgereikt aan Pieter Aalders. Pieter is met zijn niet aflatende enthousiasme de animator (en tevens voorzitter) van de Dutch Turgrass Research Foundation (DTRF). Voordat Pieter zich met ziel en zaligheid voor de DTRF inzette, is hij o.a. werkzaam geweest als ‘secretary general’ bij de Kennemer Golf & Country Club en was hij voorzitter van de NVG commissie Management Onderhoud Golfbanen. Onder zijn bewind is de Manual Golfbaanonderhoud vervaardigd. Daarbij is Pieter de geestelijk vader van het huidige Nationaal Golf & Groen symposium.

 

IN DE MEDIA
De foto’s die tijdens het congres zijn gemaakt door onze ‘huisfotograaf’ Koen Suyk, zijn online te raadplegen op de congreswebsite, nationaalgolfcongres.nl.
Onze mediapartner Preshot heeft een mooie sfeerimpressie van het congres gemaakt. Met deze film kunt de dag nog eens nabeleven. De film kunt u via deze link openen.
Ook GOLF.NL was aanwezig en heeft bij monde van Niels Hooft een video gemaakt waarin de focus ligt op het “Golfgeluk”. Hoe belangrijk is de sport in combinatie met het sociale aspect? Directeur NVG, Lodewijk Klootwijk en directeur NGF, Jeroen Stevens vertellen u wat dit golfgeluk inhoudt.

 

PRESENTATIES ONLINE BESCHIKBAAR
Zowel de presentaties van de keynote sprekers, John King en Gerard van der Werf, als ook een aantal v.d. workshoppresentaties kunt u terugvinden op de site, nationaalgolfcongres.nl via deze link. Door op de afbeelding van de desbetreffende spreker te klikken, kunt u zijn/haar presentatie openen. Van een aantal sprekers is geen presentatie beschikbaar en/of is er geen toestemming verleend om deze online met u te delen.

 

DE NIEUWE AGENDA VAN GOLF
Tijdens het congres hebben NGF, NVG en PGA een gezamenlijke visie ontvouwd. Het is goed,’ vertelde NGF-directeur Jeroen Stevens de ruim 320 deelnemers aan het congres, ‘dat deze drie stakeholders samen optrekken. Zowel NGF, NVG als PGA hebben een beleidsplan met een visie op de ontwikkeling van golf in de komende jaren. Je ziet dat daar een rode draad in zit.
’Die rode draad heeft onder andere betrekking op de manier waarop golf nieuwe spelers verwelkomt en de spelers vervolgens thuis laat voelen op clubs en banen.‘Een belangrijk punt is dat mensen plezier beleven aan de sport’, aldus Stevens.
‘Dat heeft een sociaal maar ook een sportief element. We zien nog steeds dat te veel beginnende golfers afhaken. Aan de andere kant kun je constateren dat golfers naarmate hun handicap lager wordt minder snel zullen stoppen.’ Lees meer >>>

(bron: Golf.nl)

 

CONGRES 2018
Wij hopen u allen volgend jaar weer te mogen begroeten als deelnemer, standhouder bij het Nationaal Golf Congres & Beurs 2018. Zodra er meer informatie over datum, locatie, programma e.d. is, dan hoort u dat van ons. Mocht u voordien al vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.