Kasteel Engelenburg is Hotel van het Jaar

Kasteel Engelenburg is Hotel van het Jaar

Kasteel Engelenburg is door de prestigieuze gastronomiegids Gault&Millau gekozen tot Hotel van het Jaar. Het bijzondere hotel met golfbaan en conferentiefaciliteiten in Brummen is sinds 2005 in handen van de familie Agricola en onderdeel van het internationaal vermaarde Relais & Chateaux netwerk.

De jaarlijkse Gault&Millaugids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en hotels en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids.

De jury laat zich in haar rapport bijzonder lovend uit over Kasteel Engelenburg:

“In het plaatsje Brummen ligt het piekfijn onderhouden kasteel Engelenburg van Johan Agricola en zijn vrouw Carin. Zij zijn de 25e eigenaren en bieden hun gasten Suites met zeven meter hoge plafonds en terras aan de slotgracht, nostalgische verhalen in de middeleeuwse wijnkelder, wandelen door het bosrijke landgoed. Het team van de Engelenburg ontwikkelt continue creatieve arrangementen zoals nu in de herfst het wildarrangement met een bezoek aan de 19e eeuwse ijskelder, waarbij de sommelier over de jacht vertelt, onder het genot van mooie kazen in de wijnkelder. De specialisatie in Zuid-Afrikaanse wijnen in deze kelder is bijzonder. Maar men heeft nog een andere passie, de uitgebreide single malt whisky collectie, met 300 soorten de grootste van Nederland, waarvoor zelfs gasten overkomen uit Schotland.”

De jury benadrukt het sterke individuele karakter van de kamers, de historische elementen en het fijne (wild)restaurant dat is bekroond met 14 punten.

“Wij zijn blij verrast met deze onderscheiding. Gault&Millau heeft hierbij net als vorig jaar de drukte van de (hotel)hoofdstad verruild voor wat zij een ‘exclusief hotelmonument’ noemen. Wij zijn ongelooflijk trots op ons team, met wie wij deze onderscheiding naar Brummen hebben gehaald,’ aldus directie-echtpaar Carin en Johan Agricola.