International Children’s Games (ICG) bij Golfbaan Sluispolder

International Children’s Games (ICG) bij Golfbaan Sluispolder

‘Sport is bij uitstek de manier om respect te bevorderen. Dus wat is er beter dan kinderen hier zo vroeg mogelijk mee in aanraking te brengen?’ Zo dacht ook de Sloveense gymleraar Metod Klemenc, die de International Children’s Games (ICG) in 1968 voor het eerst organiseerde.

Sindsdien zijn de ICG uitgegroeid tot sportevenement van wereldformaat, erkend door het Internationaal Olympisch Comité. Jaarlijks delen duizenden kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, hun Olympisch gedachtegoed met elkaar en met het publiek. In 2015 is de 49e editie en voor het eerst komen de ICG naar ons land. Alkmaar treedt hiermee in de voetsporen van wereldsteden als Sydney, San Francisco, Athene en Bangkok.

Tussen 24 en 29 juni 2015 verwelkomt Alkmaar meer dan 1500 sporters afkomstig uit 90 steden wereldwijd. Zij doen mee aan wedstrijden atletiek, voetbal tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal, volleybal en ook golf!

Sluispolder is trots dat zij deze gedurende de games rond de 30 talenten (vanaf hcp. +4!) uit binnen- en buitenland mag ontvangen. In december 2014 hebben twee golfers van Sluispolder reeds deelgenomen aan de ICG in Australië. Een mooie en fascinerende trip ‘Down Under’ met een tussenstop in het bruisende HongKong. Coach Wiebe Giesen: ’Het is een heel bijzonder evenement. Vriendschap en sport bij elkaar brengen is de doelstelling van de ICG en dat lukt ook! Kinderen van over de hele wereld trekken met elkaar op, en lachen vooral veel met elkaar: ze leren elkaar namelijk o.a. gelijk de scheldwoorden in een andere taal’. Uiteraard telt ook de sportieve prestatie: “Na terugkomst uit Australië, zijn we gelijk doorgegaan met het trainingsprogramma. We zijn nu een team van vier kinderen en Wiebe geeft ons elke week individueel les en groepsles. We hebben ook al meegetraind met de jeugdselectie van de NGF en NGF jeugdwedstrijden mee gespeeld, dat was wel heel gaaf!’. Aldus Tom Weegels, één van de enthousiaste golfers.

Tijdens de ICG op golfbaan Sluispolder, vindt op zaterdag 27 juni ook een GirlzGolfdag plaats voor meiden van 6 tot 18 jaar die kennis willen maken met golf of al golfer zijn. Een superleuke dag met clinic ’s van professionele golfers & veel leuke meidendingen!

Bezoekers zijn welkom om naar deze succesvolle jeugdspelers te komen kijken op vrijdag 26 juni & zaterdag 27 juni. De spelers starten tussen 08:50 en 10:15 uur, de laatste spelers zullen rond 14:30 uur binnenkomen. Bovendien zijn er in Alkmaar veel sportieve- en culturele activiteiten gepland voor bezoekers. Zo wordt zaterdag o.a. de langste Kaestafel ooit geplaatst, waar alle ICG-sporters aan deelnemen. Ook voor bezoekers is er plek aan tafel. Kijk op www.kaestafel.nl voor informatie en op www.icg-alkmaar2015.com. Binnenkort verschijnt daar het totale activiteitenprogramma.