Inspiratiesessie werven en behoud horecapersoneel

0
Inspiratiesessie werven en behoud horecapersoneel

Het is en blijft een uitdaging in onze branche om goed horecapersoneel te werven en vooral te behouden. Wij gaan samen met u de uitdaging aan en organiseren daarvoor een tweetal inspiratiesessies.

Van Joyce Vastenhouw, zij verzorgde de best beoordeelde workshop tijdens het Nationaal Golfcongres, krijgt u tips en handvatten aangereikt om personeel aan uw organisatie te binden en te zorgen dat ze blijven. Joyce is werkzaam bij Rondje Horecapersoneel en een expert op het gebied van personeelsmanagement in de horeca.

Inhoud
“Iedereen heeft er last van” en “goede mensen zijn nauwelijks te vinden”. Dat klopt, want het is anders geworden. En daarom is het zo interessant om te kijken naar de succesverhalen. Want waar zijn die zaken die direct goede sollicitaties zien binnenstromen bij een openstaande vacature. Of de zaak met goed gemotiveerd personeel en nauwelijks verloop. Zijn die er wel? Ja, die zijn er! “Dan kunnen zij zeker veel betalen of extra’s bieden die ik niet kan bieden” en andere redenen worden aangehaald om de eigen kansen niet onder ogen te hoeven zien. Terwijl de oplossing veel simpeler voor handen ligt.

Graag vertelt Joyce over Gerco en Daniëlle. Gerco runt Brasserie Havenkwartier en Daniëlle is een collega en werkt als gastvrouw. “Danielle werkt hier nu vier jaar, en als ik vraag of ze elders ervaring op wil doen dan heeft Daniëlle daaraan geen behoefte”. Danielle loopt stralend langs onze tafel naar een tafel met daaraan een gezin. ”Natuurlijk heeft iedereen wel eens een mindere dag en dan sta ik gelijk voor je klaar en dat gevoel zeggen onze gasten ook te ervaren.” Gerco is volop bezig met Binden & Boeien en dit is dan zijn succesfactor. Hij kent nauwelijks verloop en de laatste openstaande vacature leverde de volgende dag al 7 sollicitanten op. De zaak draait succesvol.

Het klopt dat tijden veranderen en werknemers kiezen eieren voor hun geld als de ‘deal’ bij jou niet meer aantrekkelijk genoeg is. Doen wat je altijd deed, daar red je het niet meer mee. Sterker nog: Wanneer je geen aantrekkelijke werkgever bent met een dito personeelsbeleid dan behoor je tot de groep ondernemers die zich zorgen blijft maken over de personeelstekorten en de kwaliteit van personeel in plaats van zo zorgenvrij mogelijk je zaak draaien als Gerco.

Ben je ook nieuwsgierig naar hoe je het nu doet? Wat doe je goed en wat zou je het beste kunnen blijven doen. Welke aspecten verdienen meer aandacht? We verwelkomen je graag tijdens een boeiende inspiratiesessie.

De sessies vinden plaats op:
  – Donderdag 28 maart a.s. bij de Goyer G&CC (Eemnes)
– Dinsdag 2 april a.s. bij Golfbaan Landgoed Bergvliet (Oosterhout)

Kosten
De kosten voor deelname aan 1 van de sessies zijn 125 euro p.p.

Programma
10.45u ontvangst
11.00u aanvang deel 1
12.15u lunch
13.00u aanvang deel 2
14.30u afsluiting

Aanmelden kan per e-mail, info@nvg-golf.nl.