Players 1st awards

Op het Nationaal Golf Congres worden elk jaar awards uitgereikt aan de golfpro van het jaar en golfbanen en -clubs die zich hebben onderscheiden. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Players 1st, een programma dat structureel de klanttevredenheid meet met de NPS (Net Promoter Score). Players 1st wordt in Nederland ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, PGA Holland, de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties en de Nederlandse Greenkeepers Associatie.

Aan de hand van die metingen (de hoogste NPS onder leden) werd tijdens het congres van 15 januari 2020 de Domburgsche Golfclub gekozen tot golfbaan van het jaar. De golfprofessional met de hoogste NPS-score was wederom Lee Chapman, werkzaam bij Golf & Country Club Winterswijk.

Groei belonen
‘Nieuw dit jaar is dat we groei belonen. In groei zit toekomst, van groei kunnen we leren en groei inspireert en stimuleert’, aldus Lodewijk Klootwijk van de NVG. Bernardus Golf & Memories ontving een speciale prijs, omdat het de eerste golfbaan is met een restaurant (Noble Kitchen) op de baan met een Michelin-ster.