NVG AWARD

Tijdens het Nationaal Golf Congres & Beurs van 1 februari '17 is de NVG Award 2017 uitgereikt aan Pieter Aalders.

De award wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt om de golfsport te promoten.

Pieter is met zijn niet aflatende enthousiasme de animator van de Dutch Turfgrass Research Foundation (DTRF). In zijn functie als voorzitter heeft hij gezorgd voor de aanstaande totstandkoming van de Leerstoel Turfgrass Sciences en de aanstelling van de eerste hoogleraar Turfgrass Sciences in Europa. Hiervoor heeft Aalders een top-wetenschapper weten aan te trekken.

Voordat Pieter zich met ziel en zaligheid voor de DTRF inzette, is hij o.a. werkzaam geweest als ‘secretary general’ bij de Kennemer Golf & Country Club en heeft hij zich in die hoedanigheid ingezet voor een aantal zeer succesvolle edities van het KLM Open die op deze mooie baan plaatsvonden. Verder was Pieter voorzitter van de NVG-commissie Management Onderhoud Golfbanen. Onder zijn bewind is de Manual Golfbaanonderhoud vervaardigd. Daarbij is Pieter de geestelijk vader van het huidige Nationaal Golf & Groen symposium.

Met veel trots en waardering voor zijn carrière, reikte NVG-directeur Lodewijk Klootwijk de award uit aan Pieter.

Eerdere winnaars
Een overzicht van eerdere winnaars treft u hieronder aan.