Play Golf in Holland
Bekijk website

Historie
Play Golf in Holland (PGIH) is een initiatief van de NVG, Commissie Toerisme, Herman Lier en Wolfgang Hendrix. Het initiatief is ontstaan vanuit de trend van een toenemende vraag van de golfende consument om te kunnen golfen tijdens een kort of langer verblijf in Nederland. Anderzijds is het golftoerisme naar Nederland nog erg onbekend. Getuige de website top100golfcourses.com is Nederland als golfbestemming ‘Europe’s best kept secret’ en ‘The Netherlands is waiting to be discovered’. Het laatste decennium heeft de golfbranche zich goed ontwikkeld in gastvrijheid en toegankelijkheid wat heeft geresulteerd in een gezond aanbod van greenfees op vele golfbanen die de moeite waard zijn. Verder inspelend op de maatschappelijke trend dat consumenten het liefst rechtstreeks, snel en eenvoudig bij de aanbieder een dienst willen kopen is het idee ontstaan om vraag en aanbod met elkaar te combineren.

De NVG richt zich met haar commissie toerisme op het aanreiken en creëren van kansen in de toeristische sector die een gezonde exploitatie van golfbanen voor haar leden ten goede komen. De resultaten van haalbaarheidsonderzoeken die vanuit de NHTV afgerond, danwel gaande zijn, hebben de NVG, en in het bijzonder haar commissie toerisme, doen besluiten om het plan van golfinholland.eu te omarmen en hieraan deel te nemen.

Missie
Op eenvoudige wijze de toeristische golfer (uit buitenen binnenland) optimaal en rechtstreeks gebruik laten maken van Nederlandse golfbanen door een aantrekkelijk en dynamisch platform te creëren vanuit de aanbodzijde van golf.

Doelstelling
Onder de merknaam Play Golf in Holland (PGIH) worden greenfees (play) al dan niet in combinatie met een overnachting (play & stay) aangeboden die door individuele golfers rechtstreeks gereserveerd kunnen worden bij de op het platform aangesloten banen. PGIH biedt deze mogelijkheden aan op zowel de lokale binnenlandse én buitenlandse markt. Door middel van de merknaam Golfinholland.eu de bekendheid van Nederland als golfdestinatie te realiseren, en uit te breiden, tot een golfplatform dat zowel de landelijke, Europese als de mondiale markt van golftoerisme bedient.

Operationeel
Vakantie boeken via internet is een commodity (bulkgoed). Het blijkt echter voor met name de buitenlandse golfers niet eenvoudig (of het is onmogelijk) om een geschikte golfbaan te vinden in Nederland om tijdens hun (vakantie)verblijf in Nederland te golfen. Golfinholland.eu biedt de mogelijkheid om golfbanen op locatie zelf te reserveren. Golfinholland.eu werkt primair met aangesloten lokale golfbanen en hun leveranciers van additionele diensten (denk aan hoteliers en andere accommodatieverschaffers).

Belangrijkste USP’s van het platform moeten zijn:
– Makkelijke zoekstructuur.
– Uitgebreid aanbod aan golfbanen en direct boekbaar
– Eenvoudig en rechtstreeks te reserveren.
– Eigen pagina beheer door deelnemende golfclubs
– Betalen in lokale valuta.
– Meertalige website.

Wat doet PGIH anders?
Golfinholland.eu combineert een makkelijke zoekstructuur met een ruim aanbod van de golfclubs in Nederland (welke aangesloten zijn bij het toeristisch platform van de NVG). Golfinholland.eu wordt in de startfase in de Duitse markt gepositioneerd. Maar zal bij het live gaan van het platform, op korte termijn ook voor de Nederlandse, Belgische en Engelse markt boekbaar zijn. De prijzen zijn in euro’s en Golfinholland.eu speelt in op de wens van de klant om bij een lokale aanbieder rechtstreeks reisproducten (greenfee of arrangementen) te kopen. Doelstelling is om vanuit de website ook op termijn vragen te beantwoorden t.a.v. de operationele vragen inzake het golfen.

Rhein Golf 2019
Ter promotie van PGIH en de Nederlandse golfmarkt, waren we eind met 20 golfbanen (i.s.m. Limburg Golfland) aanwezig op de grootste golfbeurs van Europa in Düsseldorf. We hadden een mooi HollandGolfHouse en door deze grootse promotie aanpak hadden we vele Duitse golfers bekend gemaakt met het Nederlandse golfaanbod. Tijdens de beurs deelden we 4000 beurskranten uit, waarin het aanbod van de deelnemende Nederlandse golfbanen nog eens werd uitgelicht.