Camperen op Golfbanen
Camperplaatsen op de golfbaan

De camperaar

De campermarkt is zowel in Nederland als in Europa een toeristische groeimarkt die mogelijkheden biedt om meer bezoekers aan te trekken. Op dit moment telt Europa bijna twee miljoen campers, dat zijn ruim vier miljoen potentiële bezoekers. De prognose is zelfs dat het aantal camperaars in Nederland is verdubbeld over tien jaar.

De camperaar is een mobiele en breed geïnteresseerde kortverblijfsrecreant, die bereid is te betalen voor wat hij nodig heeft.

Daarbij recreëert de camperaar het hele jaar door. Camperplaatsen bij uw golfbaan kunnen een meerwaarde voor uw bedrijf betekenen.

Infographic de camperaar
Infographic opbrengst camperplaats

De camperaar op uw golfbaan


Camperplaatsen dienen zodanig ingericht te worden dat campers van verschillende gewichtsklassen kunnen recreeren op een draagkrachtige en (redelijk) vlakke ondergrond. Ook zal er genoeg ruimte aanwezig moeten zijn, denk aan de draaicirkel van een camper.


Veelal is het mogelijk om met een zeer beperkte investering rendabele camperplaatsen te realiseren. De meeste camperaars zijn namelijk zelfvoorzienend en hebben alleen elektra nodig. Wel stellen ze sanitair en water op prijs.


De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) adviseert u graag vrijblijvend over de aanleg van camperplaatsen en begeleidt u kosteloos met de aanvraag voor eventuele vergunningen.


Ook beschikt de NKC over de website www.campercontact.com en app voor smartphone en tablet in zes talen met 30.000 camperplaatsen in Nederland en Europa. Uw vermelding hierop is gratis!