GOLFGO is het reserveringsplatform waar Nederlandse golfers eenvoudig en snel een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen. GOLFGO is in mei 2020 live gegaan en heeft sindsdien – met meer dan 100.000 boekingen – aangetoond van meerwaarde te zijn voor de golfmarkt.

Het reserveringsplatform GOLFGO is ontwikkeld door de NGF en NVG. Met als doel het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen en lege starttijden te vullen. De golfbaan heeft via het landelijke starttijdenplatform GOLFGO de distributie van startijden geheel in eigen hand. GOLFGO is tevens geïntegreerd in de app GOLF.NL, waardoor de golfclub of -baan niet alleen de kans krijgt om al zijn golfers beter te bedienen, maar ook om de baan toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Waarom GOLFGO ook voor uw baan interessant is!
GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Door starttijden op GOLFGO aan te bieden krijgen deelnemende golfclubs en -banen via de online omgeving van GOLF.NL en de APP een enorm bereik van ruim 200.000 unieke gebruikers per maand. Gebruikers van GOLFGO kunnen binnen enkele klikken een reservering maken bij uw golfbaan. Met dit gemak vinden meer en meer golfers de weg naar uw club of baan. Bijkomend voordeel is dat golfers online 24/7 starttijden kunnen boeken en niet meer afhankelijk zijn van openingstijden van de receptie.

GOLFGO voor golfclubs en -banen
GOLFGO is via zogenaamde API’s gekoppeld aan de IntoGolf Channel Manager (ICM). Dit is het centrale systeem waarop verschillende clubreserveringssystemen kunnen worden aangesloten. Lees hier meer over de ICM.

Voor clubs en -banen werkt GOLFGO als volgt:

 1. Starttijden worden automatisch uitgelezen via – op dit moment – de clubsoftwaresystemen van Intogolf, CPS en eGolf4u. (In de toekomst kunnen er meer softwareleveranciers aansluiten)
 2. Golfclubs en -banen bepalen zelf welke starttijden er worden aangeboden op het platform van GOLFGO.
 3. Clubs en banen hebben de mogelijkheid om een ‘vanaf-prijs’ van hun 9- of 18-holesrondes te tonen, zodat golfers weten welke kosten ze kunnen verwachten.
 4. In het systeem van GOLFGO staan alle golfbanen van Nederland. Bij de zoekresultaten worden altijd als eerst de golfbanen getoond die binnen de betreffende zoekcriteria op GOLFGO starttijden aanbieden. De bezoeker krijgt bij de niet direct te reserveren banen alleen het telefoonnummer te zien. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de aangesloten en niet aangesloten banen.
 5. Inzicht boekingsgeschiedenis GOLFGO. Wanneer u inlogt in het systeem van Intogolf Channel Manager (ICM) krijgt u inzicht in de boekingsgeschiedenis van het GOLFGO-platform. Lees hier meer over de ICM.
 6. GOLFGO maakt deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer of de gegevens van uw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.

Voor golfers werkt GOLFGO als volgt:

 1. Golfers zoeken via GOLFGO eenvoudig op de naam van een golfbaan of plaats in Nederland waar ze willen golfen.
 2. Dan vullen ze hun zoekcriteria in (aantal personen, aantal holes, speeldatum, dagdeel) , waarna een passend golfaanbod verschijnt, gebaseerd op de beschikbaarheid bij golfbanen.
 3. De golfer kiest vervolgens een starttijd bij de gewenste golfbaan, geeft aan of het gaat om een greenfee boeking of om een reservering met speelrecht (lid van de betreffende club) en bevestigt de reservering.
 4. De golfer die heeft gereserveerd, krijgt een bevestigingsmail in zijn/haar mailbox.
 5. Golfers die willen annuleren of hun reservering willen wijzigen, doen dit door zelf direct contact op te nemen met de betreffende golfbaan


Regel zelf wat op GOLFGO wordt getoond
Vanuit uw eigen clubsoftwaresystemen regelt u alles wat op GOLFGO getoond wordt. Datgene wat u opgeeft wordt uiteindelijk getoond op GOLFGO. Worden er zaken niet getoond of ontbreekt er iets? Dan controleert of regelt u dit binnen uw eigen clubsoftwaresysteem of neemt u contact op met de betreffende supportafdeling van uw clubsoftwaresysteem.

Leden of greenfee
Het is mogelijk om ledenboekingen uit te sluiten van GOLFGO, zodat banen de optie hebben om alleen greenfeereserveringen te ontvangen. Wilt u alleen greenfeereserveringen ontvangen? Neem dan contact op met Simone Veldt via sv@nvg-golf.nl.

Abonnementsvormen en tarieven
Vanwege corona is het platform in 2020 eerder gelanceerd en tijdelijk gratis aangeboden aan alle golfclubs en -banen. Om het platform kostendekkend te houden worden er echter per 1 februari 2021 tarieven in rekening gebracht voor het gebruik van het platform. Clubs en banen hebben de keuze uit twee verschillende abonnementen.

Promotie GOLFGO
GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Dit doen we via de verschillende communicatiekanalen van GOLF.NL zoals website (200.000 bezoekers), app (245.000 downloads), en nieuwsbrief (145.000 ontvangers). Verder promoten we GOLFGO via het magazine GOLF.NL, social media (advertising) en via Google Adwords en advertenties in bladen als Golfers Magazine.

Ook uw starttijden beschikbaar stellen?
Wilt u uw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO en heeft u hulp nodig bij het aansluiten van uw golfbaan? Of bent u bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe vaak er op uw golfbaan en/of plaatsnaam gezocht is op het GOLFGO-platform? Voor vragen en support kunt u direct contact opnemen met Simone Veldt via sv@nvg-golf.nl.

Bekijk de brochure van GOLFGO.