9-stappenplan
Veel gol­fers behalen hun clubhandicap 54 en stoppen daarna met lessen en, belangrijker nog, met spelen. Het gevolg is dat velen op hetzelfde niveau blijven steken en vaak ook niet meer dan één of twee keer per jaar op de baan verschijnen.

Golfbanen hebben aangegeven ondersteuning te willen krijgen bij het binden van nieuwe golfers en het activeren van inactieve golfers. Vanuit dit kader is het 9-stappenplan ontworpen. Het 9-stappenplan is onderdeel van De Golf Academie en wordt ondersteund door de NVG, NGF en PGA Holland

Doelstellingen 9-stappenplan:
– Beginnende golfers beter begeleiden
– Meer actieve golfers op de golfbanen
– Succesbeleving en speelplezier stimuleren
– Binding met de golfsport vergroten
– Kwaliteit van de golfsport waarborgen

Beginnen met golf
De route begint bij het eerste bezoek op de golfbaan. Hierbij worden mensen welkom in golf geheten en gaan daarna via het NGF golfbaanpermissie en clubhandicap 54 naar een lagere handicap. Per stap is structuur neergezet om golfers optimaal te kunnen begeleiden.

Golfbanen krijgen de mogelijkheid om beginners direct een golfbaanpermissie aan te bieden in de vorm van de NGF-pas. Hierdoor worden spelers direct onderdeel van de ‘golfcommunity’ en krijgen ze eerder een binding met de golfbaan.

Golf Academie
Lees meer!