Heropening Golfbaan Weesp

Heropening Golfbaan Weesp

”Waanzinnig”, ”Nee, dit verzin je niet”, en meer van dit soort kreten klinken bij de putt-wedstrijd, die de openingsceremonie vormt van de Golfbaan Weesp, die afgelopen zaterdag 2 juni zijn feestelijke doorstart van de Golfbaan en een heropening van het karakteristieke houten en gezellige clubhuis/brasserie.

Hiervoor kwam acrobate en oud-vice wereldkampioen Renske Endel vanuit een kist met een spectaculaire oefening in actie. Zij overhandigde de nieuwe eigenaren Gerhard van Galen en Friso Verhoeve een fles champagne die later in het programma werd gebruikt voor de “doop” van de golfbaan.

Na een speech en de felicitaties van de directeur van de Nederlandse Golf Federatie(NGF), Jeroen Stevens, in ontvangst te hebben genomen wat het woord aan de wethouder van de gemeente Weesp, Astrid Heijstee, met onder meer Sport en Recreatie in haar portefeuille. Zij roemde met name de vrijwilligers van de Golfvereniging Weesp die de baan in de onzekere periode open hadden gehouden en wenste de ondernemers veel succes.

Daarna was het tijd voor de putt-wedstrijd tussen de golfpro’s van golfschool Weesp Tjerk van der Horst en Roderick Paardekooper enerzijds en mevrouw de wethouder anderzijds.

Heel bescheiden vertelde de wethouder dat zij 15 jaar geleden haar Golfvaardigheidsbewijs(GVB) heeft gehaald. Maar al snel daarna, vanwege de bij een zwangerschap behorende dikke buik, besloot zij haar golfstokken aan de wilgen had gehangen, en dat ze dus al 14 jaar lang geen putter meer in haar handen heeft gehad.

Roderick begint: schitterende putt van 20 meter over de hele oefengreen, de bal scheert op een haartje langs de hole. Vervolgens Tjerk met een van een omstander geleende leftie-putter (Tjerk is normaal rechtshandig). Onder luid gejuich van de twee honderd omstanders haalt de bal met een laatste omwenteling precies het gaatje: hole-in-one. High fives, gefluit, foto’s.

Dan mevrouw de wethouder. Zij hoeft niet over de hele oefengreen te putten, maar krijgt een paar meter voorsprong. “Dat ziet er goed uit”, zegt spreekstalmeester-van-dienst Gerhard van Galen als de bal onderweg is van de putter naar de hole. Stemverheffing bij de speaker: ”Het zal toch niet waar zijn”.  Jawel, ook wethouder Heijstee scoort een hole-in-one. Nou ja zeg, als dit geen bovenaardse symboliek is voor de nieuwe toekomst van Golfbaan Weesp, wat dan wel?

Geheel volgens de ooit door prins Bernhard in gang gezette traditie worden de openingshandelingen van Golfbaan Weesp afgerond met het leeg gieten van een fles champagne in een hole, in dit geval de hole van de oefengreen waar zojuist de twee holes-in-one zijn gemaakt.

Met een feestelijk glas champagne in de hand openen vervolgens Jos Mooij en Natasja Verheij als horeca pachters de Brasserie en wordt er getoost op een zonnige toekomst van de Golfbaan en de Brasserie welke door de omvang, 250 m2 zowel op de begane grond als op de verdieping ook uitermate geschikt is voor feesten, partijen en vergaderen met vanaf het balkon een adembenemend uitzicht.

Bron: Golfbaan Weesp