Golfstart: platform voor nieuwe golfers!


De initiatiefnemers van de Open Golfdagen, NGF, NVG en PGA-Holland, komen met een nieuw boekingsplatform voor beginnende golfers genaamd Golfstart. Golfstart is een vervolg op de Open Golfdagen en is bedoeld om beginners beter te introduceren en langer te binden aan de golfsport.

Golfstart is een platform met landelijk beginnersaanbod van golfcursussen en wordt vanaf medio september digitaal in de golfmarkt gezet. In overleg met verschillende golfclubs, -banen en -professionals is Golfstart ontwikkeld wat heeft geleid tot een vaste basis van zes golflessen voor €99 met diverse extra opties.

Waarom Golfstart?
Cijfers en onderzoeken onder beginnende golfers in Nederland tonen aan dat 60% binnen twee jaar de sport weer verlaat (bron: GolfMarkt). Aanleiding hiervan is onder andere de slechte start in golf doordat er beloofd wordt dat je kunt leren golfen in één dag of in één weekend. We zien ook dat beginnende golfers stad en land afrijden om ergens hun handicap (GVB) te kunnen halen terwijl dit in hun directe omgeving ook kan, maar beginners weten dit aanbod simpelweg niet te vinden. Daarnaast is de opvolging om beginnende golfers verder te helpen na hun start in golf in veel gevallen niet goed geregeld. Mensen worden direct lid van een golfclub zonder dat ze goed geïntroduceerd zijn in het spelletje golf of het vervolgaanbod van de golfschool of -club. Laat staan dat ze voldoende in contact zijn gekomen met andere beginnende golfers waardoor zij gestimuleerd te worden om verder te gaan.

Het platform Golfstart gaat beginnende golfers intensiever en inhoudelijk beter begeleiden en daarbij ligt de nadruk op ‘samen leren golfen’. Dit zodat beginners langer verbonden blijven aan de club/baan en dus de golfsport.

Voordelen van Golfstart
– Gebruik maken van een boekingssysteem inclusief alle bijbehorende gemakken, zoals boeken, betalen, mailflow-opvolging, bevestiging, etc.
– Beginnen met golf promoten bij partners buiten de golfmarkt. Denk aan NOC*NSF, Booking.com, Menzis, TeamNL, Decathlon, etc.
– Meegaan in de veranderende sportmaatschappij aan de hand van innovatie.
– Beter inzicht in en inspelen op de veranderende behoefte van de nieuwe golfer.

De inhoud van Golfstart
– Golfstart bestaat uit een cursus van zes golflessen voor € 99,-
– Tijdens de laatste (baan)les wordt NGF-golfbaanpermissie gehaald.

Vaste afspraken voor Golfstart:
– De prijs en het aantal golflessen (6) van een Golfstart-cursus staan vast.
– Een cursus gaat pas door bij minimaal vier aanmeldingen vanwege groepsvorming en sociale binding.
– Een cursus vindt plaats op minimaal vier verschillende dagen om zelf training te stimuleren.
– Er is een vervolgprogramma waarmee beginnende golfers verder kunnen om hun handicap te halen.

Optioneel aan te vinken extra’s:
– Inclusief/exclusief golfballen
– Inclusief/exclusief gebruik oefenfaciliteiten
– Inclusief/exclusief gebruik Par-3 baan tijdens de cursus
– Inclusief/exclusief gebruik leen-golfset
– Inclusief/exclusief greenfee om na Golfstart handicap 54 te halen

Meedoen en planning
Iedere golfbaan, -club of -school in Nederland kan meedoen met Golfstart en kan vanaf ca. half juli in het systeem één of meerdere Golfstart-cursussen gaan aanmaken. De planning is dat Golfstart rond half september live gaat zodat golfers kunnen boeken. Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen met Golfstart. Geef u op bij Lisanne: LA@nvg-golf.nl

Voor meer informatie: neem contact op met Lisanne of Lodewijk: LK@nvg-golf.nl of 06-19616624.