Duchell en Range King bundelen krachten

Duchell en Range King bundelen krachten

PGC Group versterkt haar Europese marktleiderspositie

Duchell en Range King gaan samen verder als 1 onderneming. Sinds vorig jaar is Duchell onderdeel van de (Franse) PGC Group  waar onder andere Piguy Golf Challenge, de marktleider in Frankrijk, onder valt. Hier wordt nu Range King aan toegevoegd. De samenwerking zorgt ervoor dat de ambities van alle partijen sneller kunnen worden gerealiseerd.

Duchell en Range King delen de ambitie om de klanten van dienst te zijn met het grootste assortiment en de beste service. De integratie van de beide ondernemingen zal plaatsvinden begin 2022. Voor de klant zullen de vertrouwde gezichten niet veranderen.

Duco van Oosterhout – directeur van Duchell: ‘We zijn blij dat we Range King binnen de PGC groep mogen verwelkomen. In de huidige wereld waarin de supply chain onder enorme druk staat door stijgende grondstof- en vrachtkosten, is slagkracht belangrijk. De vergroting van slagkracht door deze bundeling zal onder meer zorgen voor schaalvergroting naar leveranciers, wat zal resulteren in onder meer lagere prijzen wat ook onze klanten ten goede zal komen.’

Dick Cluistra – directeur van Range King: ‘We passen erg goed bij elkaar qua cultuur en hebben dezelfde mentaliteit als het op klantgerichtheid en service aankomt. Het bundelen van krachten biedt eindeloos veel mogelijkheden en wij zien dan ook uit naar de integratie van beide organisaties. Mijn organisatie had de limiet bereikt van haar ontwikkeling; door deze fusie ligt er een hele wereld open met grenzeloze mogelijkheden.’ Van Oosterhout voegt daaraan toe: ‘Ik kijk ernaar uit gezamenlijk invulling te geven aan ons 5-jarenplan met grote ambities voor verdere professionalisering op het gebied van onder meer sustainability, service en het aansluiten bij het snel veranderende consumentengedrag en daarmee de eisen en verwachtingen van de golfer.’

De Franse PGC Group is Europees marktleider op het gebied van golfbaaninrichting en is daarnaast groot in golf equipment. Ook in dat laatste willen zij binnen afzienbare tijd Europees marktleider worden. Met de merken die nu al onder de paraplu vallen, onder meer Nike Golf, Mizuno, Ecco, Bagboy, Glenmuir en Sun Mountain, komt het realiseren van die ambitie steeds dichterbij.

De PGC Group heeft een sterke historie op het gebied van kwaliteit en service. Zij geloven in schaal- en kennisvergroting om zo in staat te zijn zich maximaal aan de veranderende markt aan te passen. Het is de missie van PGC om voorop te lopen in de transformatie van de markt. Belangrijk daarbij zijn sustainability, digitalisering, data-analyse, consumentengedrag en het altijd blijven verbeteren van service levels.

Op het gebied van inrichting van golfbanen heeft de PGC Group o.a. Par Aide, Standard Golf, Pattisson, Range Servant, Imax, Pareto en Fiberbuilt in het programma. Het hoofkantoor van PGC Group bevindt zich in Parijs, daar is ook Piguy Golf Challenge sinds 1976 gevestigd. Duchell (sinds 1986) is gevestigd in Soesterberg, Range King (sinds 1968)  in Hoofddorp. De huidige omzet van PGC Group bedraagt ca. € 30 miljoen.

Duchell en Range King