Coronavirus: welke maatregelen kun je nemen in de horeca?

Golfbanen zijn ontmoetingsplekken van mensen. Het is goed om ons bewust te zijn van de risico’s die bezoekers lopen. We vonden een aardig artikel in de Misset, mocht het u interesseren: horeca en corona (zie hieronder).

Ook MKB Nederland lanceerde een informatiepagina over het Coronavirus. Deze informatie is hier te raadplegen.

Artikel Misset Horeca
Gasten die vragen of er mondkapjes worden gedragen in het restaurant, en hoe vaak de deurklinken worden schoongemaakt in verband met het coronavirus. Hoe ga je in de horeca om met vragen van gasten over het virus en welke maatregelen kun je preventief treffen?

‘Wij hadden vandaag een gast die bij de reservering vroeg welke maatregelen we namen in verband met het coronavirus, of personeel of familieleden van personeel recent in Noord Italië zijn geweest, of we controleren bij de deur en of we al mondkapjes droegen’, zo laat een medewerker uit de horeca weten op het forum voor koks, gastheren en patissiers.

Corona in de horeca
De meeste leden van het forum geven aan nog geen maatregelen te hebben getroffen en doen het af als massa hysterie. ‘Maar even zonder gekkigheid…. welke antwoorden kun je het beste geven op vragen daaromtrent’, reageert een lezer. ‘Want die gaan we krijgen de komende week. Hoe reageer je zonder het af te doen als onzin? Zolang ons niets wordt opgedragen door de overheid, lijkt het me niet wenselijk om al met kapjes te gaan lopen. Maar vragen komen er’. Een ander zegt hierover: ‘Tja we kunnen er allemaal lacherig om doen maar er zijn zat zaken die hier veel last van krijgen. Mijn werk zit op een vrij toeristische locatie, aan banqueting is er voor de komende maanden al minimaal 500 couverts geannuleerd en dat loopt bijna met de dag op. Ik lach even niet mee…’
 

Lees verder online >>>