GOSTA 2018 - golfbaanstatistieken

Cijfers golfbranche 2018 - presentatie golfcongres

 • + -

  Lees meer

  Het GOSTA-rapport geeft inzicht in de baanbezetting, opbrengsten, kosten en investeringen met betrekking tot de exploitatie van een golfaccommodatie. Aan het onderzoek dat eind 2018 is uitgevoerd, hebben 49 golfbanen hun medewerking verleend.

  GOSTA-rapport-2018

  641.26 KB 221 downloads
 • + -

  Lees meer

  Tijdens het Nationaal Golfcongres 2019, zijn de cijfers van de golfbranche gepresenteerd door de directie van de NGF, PGA Holland en NVG. De presentatie geeft onder meer inzicht in de ontwikkeling van het aantal golfrondes, speelgedrag en aantal rondes per golfer (lid, greenfee, etc.)

  Cijfers golfbranche 2018

  1.66 MB 188 downloads

Ontwikkeling Rondes en Golfers Nederland

Ontwikkeling Rondes en Golfers Nederland Jaarapportages

 • + -

  Lees meer

  Deze rapportage wil inzicht geven in recente ontwikkelingen, ten behoeve van golfverenigingen, golfbaanexploitanten, initiatiefnemers van nieuwe golfaccommodaties, golfbaanleveranciers, golfprofessionals, opleidingsinstituten en andere belanghebbenden.
  Zij gaat dieper in op de gegevens over leeftijden en geslacht per type golfer die elk kwartaal in Golfbranche monitor verschijnen. De bijlage van deze editie omvat een nieuwe kaartenrapportage zoals deze ook in Visie2015 is gemaakt. Mocht u deze versie hardcopy willen ontvangen dan kunt u deze opvragen bij het bureau van de NVG.

Profielanalyse

Visie 2015

MEDESPELERS EN TEGENSTANDERS

Toekomstvisie Stichting Handicart

 • + -

  Lees meer

  Dit onderzoek gaat in op verschillen en overeenkomsten in de betekenissen die vrije golfers/D-leden en golfclubleden van middelbare leeftijd geven aan een actieve betrokkenheid bij de golfsport en golfvereniging. De golfsport is de afgelopen jaren voornamelijk gegroeid met golfers die relatief weinig golfen: vrije golfers en D-leden. In deze rapportage wordt een antwoord gegeven op de vraag hoe het komt dat deze mensen nauwelijks de gang naar de golfbaan maken.
  Het betreft een kwalitatief onderzoek waarin negen greenfeespelers en negen golfclubleden van middelbare leeftijd zijn geïnterviewd die op uiteenlopende golfbanen in Nederland hebben gespeeld.
 • + -

  Lees meer

  In samenwerking tussen Creative Marketing Results, de NGF en de NVG heeft Stichting Handicart een toekomstvisie ontwikkeld. Het betreft een onderzoek die maatschappelijke en sportspecifieke ontwikkelingen onder ouderen combineert met een kwantitatief onderzoek onder golfers en golfbanen. Ook een analyse van de database van Stichting Handicart zelf (pashouders en donateurs) maakt deel uit van de toekomstvisie.

  toekomstvisie

  Download 1.29 MB 332 downloads