GREENKEEPING

Opleidingen tot Greenkeeper worden aangeboden door IPC & HAS. Daarnaast bieden zij cursussen en trainingen voor mensen die werkzaam zijn in het onderhoud van golfbanen. Onderstaand vindt u het opleidingsaanbod, gebaseerd op de functiematrix, alsmede een overzicht van de functies uit de cao golfbranche die vallen onder “GREENKEEPING” .

HAS/IPC
In samenwerking met de NGA, NGF en NVG heeft HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen opleidingen en cursussen voor de golfsector ontwikkeld. Met dit aanbod wordt beoogd de beroepsgroep (hoofd-)greenkeeper te scholen voor haar taken en op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen.

IPC Groene Ruimte wil voor de buitenruimte hét kennis- en praktijkcentrum zijn bij het ontwikkelen van mensen en organisaties van kennis naar kunde. De vernieuwde Greenkeepersopleiding van IPC Groene Ruimte is aangepast aan de laatste ontwikkelingen en innovaties en wordt gegeven door vakmensen met kennis en passie. De opleiding sluit naadloos aan bij de duurzame praktijk waarin greenkeepers werken.

Onderstaand is per functie het opleidingsaanbod aangegeven. Klik op één van de aangegeven functies om het aanbod te raadplegen.

Functies uit de matrix bij GREENKEEPING

Functiegroep 2
– leerling greenkeeper
– medewerker buitendienst

Aanbod:
- Assistent greenkeeper (IPC)
- Greenkeeper (IPC)
- E-learning

Functiegroep 3
– greenkeeper

Aanbod:
- Greenkeeper (IPC)
   - Gras en Beplanting (IPC)
   - Gras en Toplaag (IPC)
   - Gras en Onderhoud (IPC)
   - Gras en Accommodaties (IPC)
- E-learning

Functiegroep 4
– assistent hoofdgreenkeeper

Aanbod:
- Assistent hoofdgreenkeeper (HAS)
- Expert natuurgras (HAS)
- E-learning
- De grasmat als speelvloer (HAS)
- Duurzaam waterbeheer (HAS)
- De bodem in topconditie (HAS)
- Smart en Clean beheer (HAS)