NVG – Nieuwsbrief mei 2023

Beste leden en volgers,

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Minimumloon met 3,13% omhoog.
  • Gelopen rondes in eerste kwartaal 2023.
  • Meld je nu aan Goodhabitz!
  • HAS green academy start opleiding assistent hoofdgreenkeeper.
  • NVG Inkoop – Een kijkje achter de schermen.
  • Speciaal aanbod voor NVG leden: ABV Haukes.

Minimumloon met 3,13% omhoog
Per 1 juli 2023 gaat het minimumloon omhoog met 3,13%. De stijging van minimumloon heeft ook gevolgen voor het uurloon. Klik hier nieuwe salaristabel.

Gelopen rondes in eerste kwartaal 2023
Overzicht van de gelopen rondes in het eerste kwartaal. Het aantal rondes is aanzienlijk minder dan in 2022. Ten opzichte van 2019 zijn de verschillen wel minder groot. 2020 en 2021 hebben wij weggelaten omdat deze jaren (ivm corona) minder representatief zijn. Het regenachtige weer helpt ons om de droge periode goed door te komen maar heeft duidelijk zijn weerslag op het aantal rondes in het eerste kwartaal. Klik hier voor tabel rondes Q1.

Meld je nu aan voor GoodHabitz!
Leden van de NVG kunnen nu voor een gereduceerd tarief gebruik maken van GoodHabitz voor al hun medewerkers. Mede door het sociaal fonds kost dit je als werkgever bijna niets. Op 15 mei organiseren we online informatiebijeenkomst over GoodHabitz. Meld je hiervoor aan bij Simone.

Interesse in GoodHabitz en wil je je al aanmelden, dan kan dit door een e-mail te sturen naar sv@nvg-golf.nl. Of als je een testaccount wilt om het platform te bekijken, dan kan je dit ook aanvragen bij Simone. Klik hier voor een video wat GoodHabitz inhoudt.

HAS green academy start opleiding assistent hoofdgreenkeeper
Dit najaar start HAS green academy met de opleiding voor assistent hoofdgreenkeeper. Deelnemen kan, als je een diploma greenkeeper, gelijkwaardige opleiding of praktijkervaring hebt. De opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper is bedoeld voor professionals die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière, die willen groeien in hun vak of zich ‘gewoon’ vakinhoudelijk willen verdiepen. Lees hier verder.

Een kijkje achter de schermen bij NVG Inkoop
Hoe ziet een samenwerking met NVG Inkoop eruit? En wat levert het op? In dit voorbeeld richting wij ons op de horeca activiteiten. Wij gingen met inkoopadviseur Angélique Schellenberg op bezoek bij deelnemer De Schildkamp in Asperen. Angélique is al 20 jaar werkzaam bij Xandrion – de inkooporganisatie achter NVG Inkoop – en is voor leden van de NVG hét aanspreekpunt. Zij ziet het als een uitdaging om voor ieder lid steeds weer nieuwe inkoopkansen te signaleren. Benieuwd hoe haar dag eruit ziet en op welke manier zij ondernemers helpt steeds meer inkoopvoordeel te behalen? Lees hier verder.

ABV Haukes
Wet- en regelgeving verplicht jou beleid te voeren en maatregelen te treffen om veiligheid te borgen en bodemvervuiling te voorkomen. Bespaar kosten en tijd met de inspectie van de was- en tankplaats. Of het nu gaat om de 6-jaarlijkse inspectie of de jaarlijkse bedrijfsinterne controle (BIC) van de was- en tankplaatsen, ABV Haukes zorgt ervoor dat alle leden van de NVG geen omkijken meer hebben naar de geldigheid en planning van alle verschillende keuringstermijnen. ABV Haukes biedt aan alle NVG leden een vast aantrekkelijk tarief voor de 6-jaarlijkse inspectie en voor de jaarlijkse bedrijfsinterne controle voor de was- en tankplaatsen. Klik hier meer info.