5e editie Zaans Open

5e editie Zaans Open

In het weekend van 29-30 augustus werd voor de 5e keer het Zaans Open – een open kampioenschap – gehouden op de Zaanse Golf Club. Een tweedaags golfevenement voor top amateur golfers. Bij de heren ging Kevin Pronk (hcp 2.1) er met de prijzenpot vandoor met een score van 148. Bij de dames was voor de 3e keer op rij Noelle Beijer (hcp +0.6) de winnares met een score van 147.

Deze editie waren het weer vooral de gastspelers die het klassement zeer spannend wisten te maken. Anders dan voorgaande jaren was de Local knowledge niet geheel doorslaggevend voor de top uitslagen. De par van de baan is wederom niet gebroken, maar Noelle Beijer heeft wel het baanrecord van de dames gebroken met een rondje van 73. Bij de dames was het ontzettend spannend wie er op de 2e plek zou eindigen. Uiteindelijk zijn Maaike Molman  en Gerdi Reijers exact hetzelfde geëindigd waardoor er een gedeelde 2e plek ontstond.

De speel condities waren uitmuntend en Pronk en Beijer hebben dan ook ontzettend genoten van het toernooi. Noelle Beijer: “De reden dat ik steeds aan het Zaans Open meedoe is omdat het evenement goed georganiseerd is, er zijn mooie prijzen te verdienen en de baan van de Zaanse is voor mij uitdagend. Daarnaast ligt de golfbaan vlakbij mijn huis waardoor het voelt als ‘thuis komen’ ook al is het niet mijn vaste club. “ Ook Kevin Pronk heeft al vaker meegedaan: “De baan is lastig maar mijn scores zijn hier toch meestal goed en er is voldoende competitie om tegen te strijden. Ook ik spreek graag mijn dank uit aan de organisatie, je kunt merken dat de vrijwilligers enorm gemotiveerd zijn en alle spelers een warm hart toedragen.”

De uitslag
Dames
1e Noelle Beijer, hcp +0.6, score 147
2e Gerdi Reijers, hcp 5.1, score 167
3e Maaike Molman, hcp 6.4, score 167

Heren
1e Kevin Pronk, hcp 2.1, score 148
2e Joost Sol, hcp 1.1, score 151
3e Nick den Ouden, hcp 7.3, score 156
4e Guido van der Sluis, hcp 4.4, score 157

Organisatie
De organisatie van het Zaans Open, die vooral draaide op enthousiaste vrijwilligers van de club, kijken met een tevreden blik terug op het weekend. Ze zijn zeer trots dat het deelnemersveld dit jaar weer verbeterd was door extra single handicappers van buitenaf. De hoofdsponsor Warsteiner stelde de Zaanse Golf Club wederom in staat het toernooi naar een hoger niveau te tillen. Door ondersteuning van de organisatie en door te zorgen voor een interessante prijzenpot en professionele aankleding, dat uiteraard bij een dergelijk prestigieus kampioenschap hoort. Maar ook de subsponsoren GolfPlaza, Pin High, GHI koelservice en Schoonmaakbedrijf Willems&Zn hebben het toernooi een extra dimensie gegeven.  Helaas is dit jaar weer geen hole -in-one geslagen,  waardoor de auto die er te winnen viel van Ford Dekkerautogroep niet werd uitgereikt.