1e PGA Junior League Golf wedstrijd van Nederland bij Golfbaan Tespelduyn

1e PGA Junior League Golf wedstrijd van Nederland bij Golfbaan Tespelduyn

Net als voetbal en hockey, nu ook golf als teamsport voor alle kinderen t/m 13 jaar In 2011 is PGA Junior League Golf in de U.S.A. gelanceerd voor kinderen tot en met 13 jaar. Omdat de spelvorm geschikt is voor alle kinderen en elk spelniveau is het daar een enorm succes. En nu ook hier op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn! Klik hier voor een filmpje!

Meedoen
Meedoen aan deze wedstrijden kan al heel snel! In samenwerking met Noordwijkerhout in Beweging is er met Sportpas een programma opgesteld van 5 lessen. Indien alle 5 lessen gevolgd zijn kan jij al deelnemen aan de wedstrijd en zo kan jij dus al heel snel in een team op de wedstrijd golfbaan spelen, in een teamshirt met eigen rugnummer! Uiteraard kan je ook meedoen als je meer dan 5 lessen hebt gevolgd. Ook met een actieve handicap kan je uitstekend meedoen!

Altijd prijs!
Teams van 8 spelers golfen samen tegen andere teams. Het hele team krijgt zijn eigen shirt met rugnummer en verzint zelf een eigen team-naam. De teams spelen 9 holes in groepjes van twee tegen twee. Na elke 3 holes mogen de teamspelers gewisseld worden. Omdat telkens de best geslagen bal telt, is een misslag niet erg. Als team los je dat gewoon samen op. Het team, dat na afloop de meeste punten heeft, is de winnaar. Maar voor alle deelnemers van elk team is er sowieso elke wedstrijd een prijs! Zo ga je nooit met lege handen naar huis!

Spaarsysteem
Bij het in ontvangst nemen van de wedstrijdshirts ontvangen de deelnemende kinderen ook een polsbandje in een kleur naar keuze. Elke volgende editie waaraan zij meedoen kunnen zij kiezen voor een nieuw polsbandje in een andere kleur, om zo de verzameling compleet te maken. Ben jij al iemand tegen gekomen met deze stoere polsbandjes?

Het grote succes van de 1e keer
Het was, in samenwerking met de NGF, een begin op kleine schaal. Maar het was duidelijk dat dit bij kinderen en familie erg aanspreekt. Teamspirit, elkaar helpen, goede en minder goede slagen, high fives en enthousiaste ouders. Wat wil je nog meer? Wij hoorden deze reacties;

 • ‘waar moet ik mijn bal gooien en waar moet ik naartoe schieten?’
 • ‘wauw, jij bent goed’
 • ‘mamma heeft de eerste les vandaag. dan kan ik nu ook met haar golfen’
 • ‘wat is een eagle?’
 • ‘hoe kom jij aan al die armbandjes? O, dan ga ik ook altijd meedoen’
 • ‘ah, ik wil uit het zand slaan’
 • ‘mag ik de volgende keer weer met jou?’
 • ‘ik vind het niet erg om te verliezen als ik maar lekker heb gespeeld’
 • ‘Pappa hoef ik 4 oktober niet naar de zwemles dan kan ik meedoen?’
 • ‘Ik heb nog wel wat vriendjes die mee kunnen doen’
 • ‘Mag ik harken?’

Bekijk hier het filmpje van 30 augustus!
Bekijk hier de Golf.nl Weekly met daarin een artikel over 30 augustus! (Voorpagina, pag. 18+19)
Bekijk hier de boodschap van Joost Luiten voor de deelnemers van PGA Junior League Golf!

Vervolg
De eerstvolgende editie van PGA Junior League Golf op Tespelduyn wordt gespeeld op zondag 4 oktober, meer informatie en inschrijven via www.tespelduyn.nl. Ook op 8 november en 13 december zal er een editie plaats vinden! Kinderen en familie die ook mee willen doen en meer informatie wensen adviseren we contact op te nemen met Joost via telefoonnummer 0252-241333 of joost@tespelduyn.nl. Via www.tespelduyn.nl houden wij u uiteraard ook op de hoogte.